Barnets fødselsdag

Barnets fødselsdag er en helt særlig dag. Det er fødselsdagsbarnets dag i børnehaven, og den er helt anderledes end andre dage.

Barnets forældre er inviteret til at høre fødselsdagseventyret. Forældrene kommer, når børnene har spist frokost kl. ca. 12.15, og har kage el.lign. med til alle børn og voksne. Et par dage inden har vi bedt forældrene om at skrive lidt om hvert år i barnets liv - det tager vi med som en del af eventyret. 

Festen starter med, at fødselsdagsbarnet inviterer alle børn og voksne til samling med en lille sang. Alle "gæsterne"  samles i eventyrstuen, som er pyntet smukt op med lys og blomster og et særligt "fødselsdagsbord". Fødselsdagsbarnet bliver tilbage sammen med een af de voksne og bliver klædt på med guldkrone og kappe. Når alle gæsterne er klar, kommer fødselsdagsbarnet ind til de andre og sætter sig i fødselsdagstronen. Så bliver det særlige fødselsdagseventyr fortalt. Vi tænder lys for barnet, som også får en lille gave, og så synger vi vores fødselsdagssange. Efter denne højtideligt fejring spiser vi den kage eller andet, som barnet har haft med. Herefter går barnet og forældrene hjem (kl. ca. 13.00). Det er en stor oplevelse for barnet på den måde at være i centrum, det giver stærke indtryk, som skal fordøjes i fred og ro.
 

Eventyrligt forårsmarked

Vores eventyrlige forårsmarked er gennem de sidste år blevet en fast tradition i børnehaven og er kommet på listen over årets mange fester og tilbagevendende arrangementer. Markedet har til formål at tjene penge til børnehaven, og overskuddet er blevet brugt til alt fra brandtrappe, udflugter til børnene, nye tæpper og forbedringer af legepladsen. 

Det eventyrlige forårsmarked er arrangeret af støtteforeningen, der har det overordnede overblik og ansvar, men det kan kun lade sig gøre og blive en succes, når alle forældrene løfter i flok - og hvilken succes det har været de sidste par år! 

Arbejdet op til selve dagen er stort, men også utrolig hyggeligt for både børn og voksne. Børnene elsker at være med og udviser en stor stolthed over alt det, de og deres forældre har været med til lave, sætte op og bage. 

På markedsdagen er der sat forskellige boder op, som en gruppe forældre hver har haft et ansvar for både at sætte op, producere eller indkøbe varer til og sælge fra. Boderne spænder vidt, og vi har dermed haft både overdådig kagebod, ponyridning, ansigtsmaling, loppemarked, improviseret cirkus med børnene på dagen, butik, mad over bål, musiske indslag, børnehavebod med børnenes egne produktioner med meget mere - og vi er altid åbne overfor nye ideer og tiltag. 

De sidste par år har tilslutningen til arrangementet været støt voksende, og det er vores håb og ønske, at dette skal fortsætte. Det er derfor vigtigt at sprede det gode budskab og sørge for at invitere både familie, venner og naboer med. 
 

Forældrecafe

Forældrecafeen er en fest for forældrene og personalegruppen i børnehaven og finder altid sted i det tidlige efterår. 

Aftenen er arrangeret af støtteforeningen og er dels vores måde at takke vores skønne pædagoger og dels en kærkommen mulighed for os alle til at føre en uforstyrret samtale med hinanden. Mere end noget andet er det dog en velkomstfest for de nye forældre - og findes der nogen bedre måde at sige velkommen på end med røde drinks? 

Det koster omkring 75,- kr. pr. person, som skal dække leje af lokaler, servietter og pynt, indkøb af råvarer til dessert o.lign. Drikkevarer kan købes i baren til priser, der blot skal sørge for, at arrangementet løber rundt. Hvert par medbringer en ret efter eget valg til den fælles buffet, der altid bugner af lækre sager, og som på mirakuløs vis aldrig mangler noget. Desserten står støttegruppen for - og det er atid noget med glimmer ...

I modsætning til de andre arrangementer, der arrangeres af støtteforeningen, er dette ikke et arrangement, der har til hensigt at tjene penge til børnehaven, men en velfortjent festlig aften med drinks, god musik og dans til den lyse morgen.