Børnehavens historie

Børnehaven blev startet den 16. april 1971 af Lis Dannevang og Bjørn Ramnæs. De første år holdt den til i en spejderhytte, men da børnehaven voksede sig større, købte Bjørn Ramnæs i 1976 huset på Langebjergvej. Huset blev bygget om til børnehave og har siden hen gennemgået flere forandringer. Den charmerende villa fra 1902 med sin dejlige have fremstår i dag som en skøn og børnevenlig lille perle.
 

De voksne i børnehaven

Vores personalegruppe er så vidt muligt altid sammensat af både erfarne uddannede inden for Rudolf Steiner pædagogikken samt unge og andre, som gerne vil lære. Et højt faglige niveau er vigtigt for os, men interessen i - og ønsket om at sætte sig ind i baggrunden for pædagogikken er i høj grad også en forudsætning. 

Vi har løbende praktikanter fra Rudolf Steiner Seminariet samt andre praktikanter under uddannelse
 

Kirsten

Pædagog og leder af børnehaven.

Mor til tre børn. Uddannet som Rudolf Steiner socialpædagog (Helsepædagog) i hhv. Sverige og på Marjatta Seminariet og blev færdig i 1992.

Har flere års erfaring inden for specialpædagogikken på flere forskellige institutioner, bl.a. dag- og døgninstitutioner for udviklingshæmmede børn og voksne.

Har de seneste 15 år været leder af en børnehave.

Marianne

Pædagog i børnehaven. 

Jeg er født og opvokset i Humlebæk, hvor jeg bor med min familie. Jeg er mor til fire børn: Sebatian på 26 år, Niklas på 24 år, Josefine på 20 år og Laura på 16 år. De har alle gået her i børnehaven.

Jeg har arbejdet i børnehave, spædbørnehjem og 25 år i børnehaveklasse. Jeg er gymnastikinstrutør og har arbejdet i Humlebæk Gymnastikforening i 35 år, primært med børn. Jeg er kreativ, elsker naturen og at arbejde med børnene i Børnehaven.

Anna

Pædagog og daglig leder i børnehaven

Blev uddannet som pædagog på Rudolf Steiner Børnehaveseminariet i Charlottenlund i 2012.

Har tidligere arbejdet i en Rudolf Steiner børnehave på Amager

Jeg havde min første og sidste praktik her i denne skønne børnehave.
Jeg var fra start tryllebundet af stemningen i dette hus, og har siden da håbet på at jeg kunne vende tilbage hertil en dag.

Bjørg

Pædagog og daglig leder i børnehaven. 

Jeg blev færdig som Rudolf Steiner pædagog på Rudolf Steiner Børnehaveseminariet sommeren 2014. Under min uddannelse har jeg fået 2 børn.

Jeg har gået på Rudolf Steiner skolen i Kvistgård, hvor gik jeg ud af 12. Klasse i 2007. Derefter blev jeg pædagogmedhjælper her i børnehaven et års tid.

Sommeren 2015 er jeg nu vendt tilbage til børnehaven som pædagog, og det er for mig en kæmpe glæde.

Jeg har også erfaring med vuggestuebørn og børnehavebørn i andre institutioner. 

Matilde

Pædagogmedhjælper i børnehaven. 

Helle

Pædagogmedhjælper i børnehaven. 

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af tre antroposofiske medlemmer, som er selvsupplerende. Derudover er der fire forældrerepræsentanter og to forældresuppleanter. Lederne sidder altid med til møderne, men har ikke stemmeret (se børnehavens vedtægter). Vi afholder fire møder om året eller efter behov. Nye medlemmer af bestyrelsen vælges af og blandt forældrene til et forældremøde. 

Antroposofiske medlemmer       
Formand: Nanna Boisen, tlf: 48483420 / 22309225         
Dorthe Rendtorff, tlf: 49193517
Anne Maria Busekist

Forældrerepræsentanter

Charlotte (mor til Ella)
Emil (far til August)                    
Jimmy (far til Gaya)                   
Steffen (far til Uma)                             
Robin (far til Anemone)             
Hans (far til Lukas)    

 

Støtteforeningen

Støtteforeningen opstod i sammenhæng med, at børnehaven i 2008 overgik fra at være en selvejende kommunal børnehave til at blive en privat børnehave. I den forbindelse mistede vi et anseeligt beløb på vores budget.

Støtteforeningens opgave er at indsamle lidt penge til at forsøde børnehavebørnenes hverdagsliv og byde velkommen til nye forældre. Det sker bl.a. ved Eventyrligt forårsmarked og Forældrecafe

Alle er meget velkomne i Støtteforeningen. Tag fat i en af os.
Amanda & Jonas (mor til Liva og Saphia)
Christina (mor til Cilja)

Julie (mor til Lilja)
Julie (mor til Anna)
Sara (Mateo)
Silja (mor til Uma)
Silla (mor til Olga)

Om at blive til liv

"Antroposofien må blive til liv i mennesket og ikke stinve ved at være en lære. Men til liv kan kun det blive, som stadig påvirkes af livet."

- Rudolf Steiner